Kwaliteitscontrole

Vanaf het begin in 1908 is het de doelstelling van de familie Vanden Bempt uit Sint-Joris-Weert om steeds met zuivere, eerlijke en kwalitatief hoogstaande grondstoffen (vooral tarwe en in mindere mate rogge) kwaliteitsvolle en heerlijke bloem en meel te produceren. Onze productie gebeurt dan ook altijd met de modernste technologische middelen en met alle respect voor de inhoud van de grondstoffen (smaak, geur, aroma, structuur, ... ).

Onze bedrijfsfilosofie is "kwaliteit van zaaigraan tot brood". We realiseren dit door hoofdzakelijk rechtstreeks met landbouwers te werken die zelf kunnen stockeren en reinigen. We geven hen al advies vanaf de aankoop van het zaaigraan en het hele teeltproces wordt bijgehouden op speciale teeltfiches.

In het oogstseizoen onderzoeken we steeds op welk moment het best geoogst wordt. Na de oogst, in de maand september, worden de stalen van de geoogste producten grondig geanalyseerd en partijen die niet voldoen aan de normen, worden resoluut geweigerd.

Bij de levering gebeurt nogmaals een controle van de ons aangeboden producten. Dit omvat controles met betrekking tot zuiverheid, geur, insecten, vocht, hectoliter en eiwit, en de testen van Zélény en Hagberg. Bij de minste afwijking worden de producten geweigerd.

De ontvangen partijen blijven zolang mogelijk gescheiden in het productieproces om traceerbaarheid te kunnen blijven garanderen. Vooraleer we de producten kunnen malen, worden ze uitvoerig gereinigd. Om alle kwaliteiten, smaak, geur, ... te behouden, malen we ook op een lager debiet dan de molen aankan.