Beste klanten,

Vanaf dinsdag 24/3 om 13u zal de winkel in de molen opnieuw geopend zijn.

De komende weken zullen we aangepaste openingsuren hebben:

Maandag tem vrijdag: van 13u tot 17u30.

Zaterdag: van 9u tot 12u.


Om veiligheidsredenen laten we slechts één klant per keer binnen in de molen.

Om te zorgen dat er voor iedereen voldoende bloem is, zullen we maximaal 50kg bloem meegeven per winkelend gezelschap.

Gelieve maximaal met bankcontact te betalen.

Alvast bedankt voor jullie begrip.

Kwaliteitsbloem en meel sinds 1908

Molens Vanden Bempt uit Sint-Joris-Weert (Oud-Heverlee, bij Leuven) is producent van kwaliteitsbloem en -meel voor bakkers en particulieren. Wij leveren een ambachtelijk product, op maat van uw noden, in grote of kleine hoeveelheden.

Kwaliteitsproducten op maat

De boeren zaaien voor ons speciaal geselecteerde graansoorten, en dit zoveel mogelijk door boeren uit de buurt (korte keten). Voor we beginnen te malen worden de granen eerst grondig gecontroleerd en gereinigd. Daarna wordt alles gemalen en gezeefd tot de fijnste bloem.

Het malen gebeurt op een trage manier, zodat de aroma's en de kwaliteit van de granen bewaard blijven. Na het malen wordt de bloem gestockeerd of vermengd tot bruine melen of meergranen melen.

Deze bloemmengsels kunnen we volledig op uw maat produceren vanaf 300kg. We verkopen bloem en meel in zakken, maar we leveren ook in bulk, zodat thuisbakken mogelijk is.

Korte keten en duurzaamheid zijn zeer belangrijk voor ons. Daarom werken wij zoveel mogelijk met landbouwers uit de buurt.

Vakmanschap sinds 1908

Al vijf generaties, sinds 1908, maakt de maaldersfamilie Vanden Bempt bloem en melen in de watermolen van Sint-Joris-Weert. We gebruiken steeds de beste granen in combinatie met de modernste technologie om de beste bloem te produceren.

Bekijk ons aanbod